20 Temel SEO İpuçları ve Teknikleri

Seo Erdinç Koç 1.376 Görüntüleme

Merhaba Arkadaşlar Bugün Sizlere işinize Azda Olsa Yarıyacak Seo  Terimlerinden Bahsedeceğim,Bir Blog , Web Sitesi Sahibiyseniz Google’de İlk Sayfada Çıkmayı Bende istiyorum diyebilen Webmaster Arkadaşların Seslerini Duyar gibiyim Şimdi Bilmeniz Gereken 20 Seo İpuçları ve tekniklerinden Bahsedeceğim.

SEO-Teknikleri

1- SEM (Stands For Search Engine) 
Aslında karşınıza çok sık denk gelmeyecek SEO Terimleri arasında gelmektedir. Ancak yinede bilmenizde fayda olacaktır. Sem Aslında kurumsal firmalar için kullanılan bir SEO Terimidir.
Kurumsal firma için yani Stantlar için yapılmış arama sistemine denir. Karşınıza özellikle Türkiye piyasasında sanırım en son gelecek olan terimler arasında yer almaktadır.

2- Backlink
Başka sitelerden sizin sitenize link çıkışı sağlanmasıdır örneğin Sosyal Medya kelimesini yazar ve ben buna bir Blog adresinin linkini vermiş olursam bu bir Backlink olmuş olur.
3-PageRank
Pagerank Google’ın sitelere vermiş olduğu rank yani derecelendirme sistemidir. Bu konu için Pagerank Nedir ? konumuza göz atabilirsiniz.

4-LinkBait
Karşınıza pek çıkmayacak farklı bir SEO terimidir. Linkbait sosyal imleme gibi web sitelerinde Top10 veya en popüler gibi yerlerde bulunduğunuzda siteniz tarafına sağlamış olan Backlink yöntemidir.

5-Toplist
Backlink değerinin ve Pagerank değerinin arttırılması için sitelerin kayıt edildiği link çiftlikleridir.

6-Anchor Text
Karşınıza en çok çıkacak diğer bir SEO Terimi budur. Öyle ki bunu bilmemeniz SEO anlamında hiçbir yol kat edemediğiniz anlamına gelir. Anchor Text biraz önce yukarıda örnek Backlink oluşturduğumuzda Sosyal Medya kelimesi üzerinden oluşturmuştuk işte burada Sosyal Medya Bizim hem Anchor text hemde Keywords’ümüz olmuş oldu.

7-No-Follow
No follow link çıkışı linke verilen bir etiket ile sağlanır. Google gibi arama motorları no-follow ile işaretlenmiş linkleri takip etmezler buda no-follow linkler ile alınan Backlink ve benzeri link çıkışlarının hiçbir etkisi olmadığı anlamına gelir.

8- Link Sculpting
Türkiyede hiç duyamadığım bir SEO terimi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim 🙂 Bir linkin önce Do-Follow şeklinde verilip belli bir süre sonra bu linkin No-follow a çevrilmesi Link Sculpting seo terimini oluşturmuştur.

9-Title Tag
Web Sitelerinin başında bulunan ve Web sitesinin başlığı olan alandır. Title Tag’ içerisine anahtar kelime koyulduğu için SEO terimleri arasında yer almış bir SEO terimidir.

10 – Meta tags
Karşımıza oldukça sık çıkan bir SEO terimidir. Meta tag Google arama sonucunda aramada sitenizin çıktığında açıklama kısmında yer alan bilgidir.

11- Search Algorithm ( Arama algoritması )
Google tarafından arama kriterlerinde önemli rol oynayan noktaların topluluğuna Arama algoritması denir. SEO makaleleri okuduğunuzda bu SEO terimine rastlamanız mümkündür.

12- SERP
Tek sayfalı SEO sistemidir. Örneğin bir ana sayfası olan web sitesine blog açarak oradan içerik girişi sağlayarak anahtar kelimede yükselmesi anlamına gelen SEO terimidir.

13- Sandbox
Google’ın yanlış SEO stratejisi yaptığınızda bir şeyleri illegal yapamaya çalışmanızı anlaması ve sizi sisteminden banlamasıdır. Google Sandbox en çok kullanılan SEO terimleri arasında yer almaktadır.

14- Keywords Density (Anahtar kelime yoğunluğu)
Yazılan içerik içerisindeki anahtar kelime yoğunluğunu belirten SEO terimidir.

15- Keywords Stuffing (Anahtar kelime çalışması)
Hedefe ulaşmak için yapılan anahtar kelime analizidir.

16- Web Crawler
Türkiye’de  Arama motoru botları veya örümcekleri olarak adlandırdığımız SEO terimidir.

17- Duplicate content (Çalıntı içerik)
Türkiye’de Çalıntı içerik olarak da kullandığımız SEO terimidir.

18- Evrensel URL
sitemizi www. şeklinde ifade edilmesi için kullanılan SEO terimidir. Pek popüler olmasa da resmi kaynaklarda kullanıldığını görebiliriz.

19- Robots.txt
Sitemize gelen arama botlarına izin veren ve onları yönlendiren dosyadır. SEO terimi hayatınızda bolca karşılaşacağınız terimler arasında yer almaktadır.

20-Trusrank
SEO terimleri arasında bolca duyacağınız terimler arasında yer alan bir başka terimimizde trustrank’dır. Trustrank nedir içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir