Dmoz Web Dizini Kapatılıyor!

Webmaster Erdinç Koç 4.085 Görüntüleme

DMOZ Web dizini  Açık Dizin Projesi  kapanıyor. Bir Dönemin ve günümüzda hala herkesin dizinde yer alabilmek için can aldığı dmoz 14 mart 2017 tarihinde yayın hayatına son vereceğini anasayfasında bildirmiş bulunmakta.

DMOZ, editörler tarafından sınıflandırılmış web içeriğini barındıran en geniş kapsamlı veritabanıdır. Web’in en büyük ve en popüler arama motorlarının ve portallerine güç vermektedir. Bunlara AOL Search, Google, Lycos, HotBot ve daha yüzlercesi dahildir.

Bir Efsane Yeşil dinazorun Yayın Hayatına Resmen Son Veriyor.

dmoz kapaniyor

Aslında doğru bir karar olduğunu düşünüyorum, sebep ise editörlerin gerçekten gönüllü olarak değilde menfaatleri için para için siteleri dizinlere eklendiğini gördükçe ve eski tadı tuzu ve  kalitesi kalmamıştı bu bir gerçek. Google ve diğer arama motorları dmoz pasif hale getirmişti çünkü google ve diğer arama motorlarıda bunların adil olarak dizinde listelenmediği kaanatindeydi. Bunda sonra forumlarda dmoz kayıtlı link satılır dmoz’a nasıl başvurabilirim, dmoz’a başvurum ne zaman onaylanır onaylanmadı gibi konuları görmekten kurtulduk.

Hoşçakal Dmoz  Goodbye dmoz

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir