Facebook’a Online Alışveriş Yapma Özelliği Geliyor

İnternet Erdinç Koç 1.632 Görüntüleme

Birçok sektöre eli uzanan ve neredeyse kar sağlayacağı her sektöre adım atmış olan Facebook, yeniden bir yenilikle gündeme geldi. Bu sefer hareketli profil fotoğrafları veya hesabımızdan çıkış yaptığımızda arkamızdan su dökercesine karşımıza çıkan garip çizimlerden çok daha köklü bir değişim sağlayacak olan bu yenilik, son dönemlerde oldukça büyüyen ve bu büyüme hızını gün geçtikçe katlayarak arttıran online alışverişle alakalı. Facebook bugün yapılan açıklamada farklı markaların ürünlerinin bulunduğu ve satışının Facebook’un sunucularının üzerinden yapılacağı bir sistemi, sosyal paylaşım sitesine ekleyeceklerini duyurdu.

Bu sistem sayesinde Facebook kullanıcıları ana sayfalarında gezinirken aynı zamanda istedikleri bir ürünü alabilecekler veya ilgilerini çekebileceğini düşündükleri ürünleri arayabilecekler. Facebook tarafından belirtilene göre bu özellik, Facebook’un orijinal site içeriğiyle birleştirilmiş bir şekilde kullanıcılara sunulacak. Örneğin bir ürün beğendiniz ve beğendiğiniz ürünün rengini ve beden seçeneğini seçtiniz, bu ürünü satın almak için devam ettiğiniz taktirde Facebook sizi direkt olarak ürünün satışının yapıldığı sitenin satış sayfasına yönlendirecek.

Facebook'a Online Alışveriş Yapma Özelliği Geliyor

Facebook bu özelliğin testlerine Temmuz ayında başlamıştı. Temmuz ayından bugüne kadar geçene sürede belirili kullanıcılar üzerinde denenen yeni sistemin şimdiye kadar aldığı tepkiler olumlu yönde. Facebook yetkilileri tarafından belirtilen bir istatistiğe göre sosyal paylaşım sitesinde bulunan bir ürünün reklamına, yaklaşık 1,5 milyar üyesi bulunan platformun yarısı tıklıyor.

Sistemin tam olarak ne zaman aktif hale getirileceği bilinmiyor fakat tahminimce sistem ne zaman aktif hale gelirse gelsin Facebook’un kazancını katlayarak arttıracaktır.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir