Google, Chromecast 2 ve akıllı ses aktarım sistemi Chromecast Audioyu tanıttı

Teknoloji Erdinç Koç 1.639 Görüntüleme

Google düzenlediği donanım ağırlıklı etkinliğinde, yeni akıllı telefonlar Nexus 5X ve Nexus 6P’yi tanıtmasının ardından bir diğer popüler ürünü Chromecast‘in yeni versiyonu “Chromecast 2“yi kullanıcılara sundu. Şirket ayrıca evlerdeki ses sistemlerini “akıllı” hale getirme hedefliyle tasarladığı Chromecast Audio‘yu da kullanıcıların beğenisine sundu.

Etkinlikte yeni Chromecast’in tanıtım bölümüne geçildiğinde, açıklanan ilk dikkat çekici bilgi Google’ın 2013 yılından bugüne kadar toplamda 20 milyon Chromecast satmış olmasıydı. Ardından ekranda gösterilen Chromecast 2’den daha da iyi satış performansı bekleyen Google, bu kez daire şeklinde tasarladığı ürünü televizyona bağlanan bir “plug-in” olarak konumlandırdığını duyurdu. Televizyona takıldığında görüntüsüyle ve duruşuyla TV’nin yanındaki kablo karmaşasını azaltan ürün, mercan kırmızısı, sarı ve siyah olarak farklı renklerde piyasaya verilecek. Ürünün üzerindeki HDMI kablo bir miktar uzatılabiliyor.

 

Chromecast 2 ile birlikte Google televizyon kumandası kullanmanızı istemiyor. Yeni Chromecast için ihtiyacınız olan tek şeyin akıllı telefonunuz olduğunun altını çiziyor. Yenilenen Chromecast mobil uygulamasıyla birlikte akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden televizyonunuza görüntü aktarmak, oyun oynamak çok daha kolay üstelik bunun yanında önceki versiyona göre aktarım performansı da oldukça iyileştirilmiş.

 

Google’ın yeni Chromecast’te donanımsal ve yazılımsal olarak yaptığı en büyük geliştirmelerden bir tanesi ise “adaptif anten sistemi” ismini verdiği sistem. Chromecast 2’nin üzerinde üç farklı kablosuz ağ anteni bulunuyor ve üzerinde çalışan algoritma ile en iyi sinyali algılayarak kullanıcıya en iyi görüntü aktarımı için onu kullanıyor. Bu yeni sistem ayrıca kullanıcının kablosuz ağdaki dalgalanmalardan da en az şekilde etkilenmesini hedefliyor. Chromecast’in en çok eleştirildiği noktalardan olan “gecikme” sorununu da şirket çözdüğünü belirtiyor. Etkinlik sırasında gösterilen Angry Birds’ün Chromecast 2’ye özel versiyonu “GO” oynarken de sahnede herhangi bir takılma ve gecikme yaşanmadığını belirtelim.

Chromecast Audio

Chromecast Audio projesinin kod isminin Hendrix olduğunu söylersek projenin hedefinin ne kadar büyük olduğu konusunda sizlere çağrışım yaptırabiliriz. Google, kullanıcıların evlerinde yer alan eski tip “akılsız” ses sistemlerini internete bağlı birer akıllı ve çok daha işlevsel bir ses sistemine dönüştürmeyi hedefliyor. Chromecast Audio’nun üzerinde RCA, 3,5 mm jak ve Optik giriş olduğunu belirtelim. Yani neredeyse tüm ses sistemleriyle birlikte çalışabiliyor.

 

Chromecast Audio aslında Chromecast’in televizyonunuza yaptığını hoparlörünüze yapıyor. Akıllı telefon veya tabletiniz ile Chromecast uygulaması vasıtasıyla ses sisteminizi tek tuşla yönetebileceksiniz. Mobil uygulamalar ile birlikte çalışacak olan ses sistemi aslında bir eğlence sistemine dönüşmüş olacak. Google yakın zamanda Spotify’ın Chromecast Audio’ya özel versiyonunun yayınlanacağını açıkladı.

 

Belki de bir çok kullanıcı için en önemli kısım, fiyat ve satış tarihi. Öncelikle piyasada bulunan ve Google’ın Chromecast 2’nin rakibi olarak nitelendirdiği ürünlerin fiyatlarına bakalım: Amazon Fire TV: 99 dolar Yeni Apple TV: 139/199 dolar XBox One: 349 dolar

Satış fiyatı ve çıkış tarihi

Google ise bunların tamamından çok ucuz olabilecek bir şekilde Chromecast 2 ve Chromecast Audio‘yu kullanıcılara 35 dolarlık satış fiyatıyla sunacağını açıkladı. Yeni Chromecast 2 ve Chromecast Audio bugün itibariyle 17 ülkede satışa çıktı. Ürünün gelecek aylarda Türkiye pazarında satışa sunulup sunulmayacağını bilmiyoruz ancak çok ümitli olmadığımızı da ayrıca belirtelim.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir