İnternet Adil Kullanım Kotasının sonu mu geliyor?

İnternet Erdinç Koç 2.289 Görüntüleme

Ülkemizin internet kullanıcılarının en büyük problemi haline gelen Adil Kullanım Kotası uygulaması, bizleri 50-100 GB’lık gibi günümüz için çok ama çok az sayılabilecek bir miktar kullanımdan sonra, 3Mbit gibi çağ dışı diyebileceğimiz hızlara mahkum ediyor.

Kullanıcıları bu durumdan kurtarmak ve Fiber altyapıda tekelleşmenin önüne geçmek isteyen Türksat ve Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) üyesi şirketler yeni bir ortak altyapı şirketi kurmak için kolları sıvadı.

İnternet Adil Kullanım Kotasının sonu mu geliyor?

Konu ile ilgili TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biz uzun zamandır altyapı ve fiberin her yana götürülmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. 4,5G’den sonra Kaan Bey (Turkcell Genel Müdürü) ve Gökhan Bey’in (Vodafone CEO’su) ortak altyapıya ilişkin görüşleri yansıdı. Bunun üzerinde kendiliğinden bir görüşme trafiği oluştu. Ben dahil oldum, epey mesafe katettik. Daha sonra Türk Telekom’u da davet ettik. Fakat bulunduğumuz aşamada Türk Telekom’un bu çalışmaya katılmasının henüz mümkün olmadığı ortaya çıktı. Daha sonra elinde çok değerli bir fiber altyapı bulunan Türksat aramıza katıldı. Biz burada aşağı yukarı telekomünikasyon işletmecilik sektörünün yüzde 55-60’ını aynı ortak görüş üzerinde bir araya getirdik. Ortak çalışmanın iki somut sonucu olacak. Biri, herkeste ayrı ayrı var olan ama kullanılamayan atıl kapasiteler beraberce kullanılabilecek. İkincisi de yeni yatırımların paylaşılarak, yüklerin azaltılarak birlikte yapılması mümkün olacak.”

İnternet Adil Kullanım Kotasının sonu mu geliyor?

Eğer TELKODER Üyesi Turkcell, Vodafone ve Turksat, hedefledikleri bu projeyi gerçekleştirebilirlerse, ülkemizde oldukça sınırlı olan fiberoptik altyapı, hızla yayılabilir ve bizler de çok daha yüksek hızları, çok daha düşük fiyatlar ile kullanma şansına erişebiliriz.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir