iPhone 6s Nikon D750’den Daha İyi Video Çekiyor

Apple Erdinç Koç 3.334 Görüntüleme

Akıllı telefonların kameraları sürekli değişiyor ve gelişiyor. Özellikle son iki yılda o kadar güçlü kameralara sahip akıllı telefonlar gördük ki, birçok örnek videonun akıllı telefon ile çekildiğine inanmakta güçlük çektik. Kamera performansı konusunda şu an piyasadaki en iddialı akıllı telefonlardan biri de iPhone 6sApple‘ın sunumunda çok büyük vaatlerle tanıtılan iPhone 6s, DSLR kameralara kafa tutma iddiasıyla ortaya çıkmıştı ve bu iddiasında boş olmadığını gösteriyor. Yeni cihazların 4K video çekim özellikli kamerasının hünerleri de iPhone 6s yaygınlaştıkça ortaya çıkıyor. Daha önce çeşitli teknoloji siteleri ve editörler tarafından iPhone 6 ve iPhone 6s arasında sadece kamera güncellemesi nedeniyle bile yükseltme yapılabileceği, iPhone 6s’in kamerasının bir önceki nesline göre büyük iyileştirmeler içerdiği yönünde bilgiler paylaşılmıştı. Son değerlendirme ise profesyonel bir gözden geldi.

iPhone 6s  Nikon D750'den Daha İyi Video Çekiyor

iPhone 6s, video çekimi konusunda Tamron 24-70mm 2.8 lensli Nikon D750 ile kapıştı. Sonuç Nikon’u epey sinirlendirebilir. Fstoppers.com tarafından hazırlanan özel videoda iPhone 6s; toplam 4000$’a mâl olan Tamron 24-70mm 2.8 lensli Nikon D750 DSLR kamera karşı karşıya geldi. Ortaya çıkan sonuç, Nikon firması için epey üzücü olabilir çünkü ortam ışığının yeterli olduğu alanlarda iPhone 6s ile çekilen videoların parlaklık, netlik, renk zenginliği ve kontrast açısından Nikon D750’den çok daha başarılı olduğu görünüyor.

iPhone 6s  Nikon D750'den Daha İyi Video Çekiyor

Profesyonel fotoğraf sanatçısı Lee Morris, günlük kullanıma yönelik gerçekleştirdiği video testlerinde, iPhone 6s’in profesyonel sınıf Nikon D750 DSLR cihazdan daha iyi video çektiğini tespit etti. Her iki cihazla ayrı ayrı çekimler yapan fotoğrafçı, kaydettiği video görüntülerini YouTube üzerinde paylaştı. Videolarda da görülebileceği üzere, iPhone 6S, Nikon D750’ye göre daha iyi parlaklık, zıtlık, doygunluk sunuyor ve renkleri daha doğru kullanıyor.

iPhone 6s  Nikon D750'den Daha İyi Video Çekiyor

iPhone 6s, rakibine göre oldukça başarılı bir sonuç elde ederken bu başarıyı şaşırtıcı kılan ise Nikon D750’nin fiyatı ve üzerinde bulunan lens. Profesyonel makina Birleşik Devletler’de 2.000 dolarlık bir fiyat etiketiyle satılıyor. Test çekimi sırasında üzerinde bulunan lens ise 2.8 diyafram açıklığına sahip ve bu aksesuarın fiyatı da yaklaşık 2000 dolar. Sonuçlara bakılırsa, iPhone 6s değeri toplam 4.000 doları bulan profesyonel bir DSLR’den daha iyi sonuç vermiş görünüyor.
 

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir