Microsoft Outlook’a Sosyal Özellikler Geliyor

İnternet Erdinç Koç 1.454 Görüntüleme

Hotmail ismini hatırlıyor musunuz? İnternetin en eski ücretsiz e-posta servislerinden biri olan Hotmail, 2000’li yıllarda Microsoft tarafından satın alınmıştı. Google’ın gmail hamlesi üzerine Microsoft’un da kendisi için ücretsiz bir e-posta servisi edinme çabasının sonucu olarak çok da geliştirilen Hotmail, gmail’in popülerliğini yakalayamayınca, Microsoft tarafından ismi değiştirilerek Outlook.com servisine dönüştürülmüştü. Halen Hotmail.com adresi üzerinden de hizmet veren Outlook.com gmail’in en büyük rakibi olmaya da devam ediyor.

Microsoft Outlook'a Sosyal Özellikler Geliyor

Microsoft şimdi Outlook’u daha cazip hale getirmek için servise sosyal özellikler eklemeyi planlıyor. Buna göre Outlook.com hesaplarımızda yakında Facebook’ta olduğu gibi beğeni ve “mention” seçenekleri görebileceğiz.  Anm (Mention) daha kullanışlı bir özellik gibi görünüyor, bunun sayesinde Outlook kullanıcıları bir e-posta yazışması içinde bir kişiyi etiketleyip onun uyarılmasını sağlayabilecek. Etiketlenen kişiler bir e-posta yazışmasında otomatik olarak bilgi alanına eklenecek, e-posta kutularına bayrak işareti eklenmiş özel bir e-posta iletisi düşecek. Bu, Facebook veya Twitter’daki @ işaretinin işlevi gibi çalışıyor, bir meslektaşı veya arkadaşı ilgilendiren bir e-posta yazışması konusunda onları haberdar etmek için epey kullanışlı bir yöntem gibi görünüyor.Microsoft bu sayede Outlook.com servisindeki e-posta iletişimini daha aktif ve pratik bir deneyime dönüştürmeyi planlıyor. 

Microsoft Outlook'a Sosyal Özellikler Geliyor

Microsoft’un Office 365’teki Outlook kurumsal kullanıcıları bu özellikleri ilk olarak, bu ay içinde alacak. Yeni Outlook.com arayüzünün ön izlemesine erişim hakkı olan kullanıcılar da bu güncellemeyi aralık ayında alacak. Beğeni ve anmalar sadece Outlook’un web servisiyle sınırlı kalmayacak. Microsoft bu güncellemeyi Outlook iOS ve Android uygulamalarına da getirmeyi planlıyor, zaman olarak da 2016’nın ilk yarısını işaret ediyor. Windows ve Mac Outlook 2016 kullanıcıları da aynı zamanlarda bu yenilikten yararlanmaya başlayacak.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir