Twitter 140 Karakter Limitini Kaldırıyor

Sosyal Medya Erdinç Koç 1.690 Görüntüleme

2006 yılında kullanıma girdiği günden beri 140 karakter sınırlaması ile karakteristik bir özelliğe kavuşan Twitter’ın bu yeni projesinin kullanıcı açısından alacağı tepkileri ise zaman gösterecek.

Twitter, özellikle 140 karakter sınırı ile bir fenomen oldu. Hatta ana akım medya haline gelen Twitter’da diğer medya mecralarından önce bilgileri ve gelişmeleri görür olduk. Hatta öyle bir hale geldi ki Twitter’ın kapandığını dahi Twitter’dan öğreniyoruz.
twitter-sosyal-medya

Şimdi ise Twitter’ın en karakteristik özelliği olan 140 karakter sınırı kalkacak. Ancak görünüşe göre sınırsız karakter gibi bir durum söz konusu değil. “Nasıl yani?” diyorsanız hemen anlatmaya başlayalım;

OneShot gibi programlar hali hazırda daha uzun tweetleri native tweet olarak değil de görsel olarak paylaşmasını sağlıyor.. İşte bu noktada gelecek olan yenilik ile 140 karakter sınırı sadece sizin yazdıklarınıza uygulanacak. Yani karakter sınırınızı fotoğraf gibi etmenler düşürmeyecek ve siz Tweetinize ne eklerseniz ekleyin 140 karakterlik bir yazı hakkına sahip olacaksınız.

Ancak diğer söylentilere göre siz yazarken sınır olmayacağı ve Twitter tarafından bu yazınızın 140 karakter sınırı ile bölüneceği de gündemde. Yani siz 290 karakter uzunluğa sahip bir yazı yazarak tweetle derseniz 2 adet 140 karakter ve 1 adet 10 karakter uzunluğuna sahip tweet olarak gönderilmiş olacak. Düşük olan ihtimal ise sınırın tamamen kalkacağı. Fakat bu ihtimalin Twitter’ın asıl mottosuna ters düşeceği için uygulanma ihtimali verilmiyor.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir