Yeni Üretim HDMI Kabloları Geliyor

Genel Erdinç Koç 1.540 Görüntüleme

Şu an satışı gerçekleştirilen her ürünün sahip olduğu gibi HDMI kabloları da kendilerinin kalitesiz bir sürümüne sahip. Yeni teknolojiyi kullanan cihazlarda görüntü ve sesin oldukça iyi bir şekilde aktarılmasını sağladığı için çoğumuzun evlerimizde kullandığımız bu kablolar, piyasada bulunan bu kalitesiz kopyalarının üretimini engelleyebilmek amacıyla yeni bir sertifikasyon programı kullanılarak üretilecekler. Bu program, kabloların satışa sunulmasından önce birkaç testten geçirilmesi gibi kalite kontrol eylemlerini içeriyor.

Yeni sertifikasyon programıyla üretilen HDMI kablolarının üst kısımlarında “HDMI Premium Certified Cable” yazısı bulunacak. Bu yazı, satın almak üzere olduğunuz kablonun kaliteli olduğunu anlamanızı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda yanında bulunan QR kodunu kullanarak kablonun kalite kontrolünü gerçekleştirebilmenize olanak sunacak.

Yeni Üretim HDMI Kabloları Geliyor

HDMI kabloların kalitesizlerini kullanan kullanıcılar, özellikle görüntülerin aktarımı konusunda oldukça sorun yaşıyorlar. Bu sorunlar genelde 1080p çözünürlüklü videoların izlenmesi sırasında rahatlıkla farkedilebiliyor. Şu an videolarınızı kaliteli bir şekilde izlemek istiyorsanız 4K videoların aktarımı için özel olarak üretilmiş HDMI 2.0 kablolarından almanız gerekiyor ve tahmin edebileceğiniz gibi bu kabloların fiyatları, HDMI’ın sadece bir kablo olduğu düşünülünce çok fazla.

Yeni sertifikasyon programını geliştiren HDMI Licensing LLC, bu gibi durumlarda videolarınızı fazla para ödemeden izleyebilmenizi sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Yeni HDMI kablolarının 2016 senesinin ilk çeyreğinde üretilmeye başlanması planlanıyor.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir