Alexa 1 Mayıs 2022 Kullanımdan Kaldırılıyor

Genel Erdinç Koç 415 Görüntüleme

Alexa, ABD merkezli ve Amazon tarafından yönetilen bir internet şirketi. Diğer web sitelerinin web trafikleriyle ilgili bilgi veren bir web sitesini işletmesiyle tanınmaktadır. Alexa istatistikleri Alexa Toolbar adlı yazılımın kullanıcılarından alınan verilerden ve kendi arama robotları tarafından derlenerek istatiskleri sunulmaktadır.

Amazon tarafından 1 Nisan 1996 yılında hayatımıza giren Alexa.com 8 Aralık 2021 tarihinde 25 yıllık geçmişi olan servisini 1 Mayıs 2022 tarihinde tamamen kapatacağını açıklamıştır.

Webmasterlar tarafından bir zamanlar sıklıkla kullanılan alexa.com bir çok istatiskleri barındırıyor hizmet veriyordu, Ancak bir kaç senedir popülaritesini yitirme noktasına kadar gelmişti ki eskisi gibi ziyaretçi alamıyordu ve yakın zamanda istatisklerini kolayca manipule edinebiliyor. Alexa ücretli üyeliklerle bir çok istatiskleri sunmaya devam etsede uzun zamandır ücretli üyelik alımlarınıda askıya almıştı aslında bir devrin yavaş yavaş kan kaybettiğini bu gelişmelerden alınan kararlardan belli ediyordu. Hal böyleyken alexa.com ve amazon tarafından bir açıklama yapıldı bu açıklama aynen şu şekildedir.

1 Mayıs 2022’de Alexa.com’u kullanımdan kaldıracağız.

Yirmi beş yıl önce Alexa Internet’i kurduk. Dijital kitlenizi bulmanıza, erişmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmak için yirmi yıl çalıştıktan sonra, 1 Mayıs 2022’de Alexa.com’u kullanımdan kaldırma konusunda zor bir karar verdik. İçerik araştırması ve rekabet analizi anahtar kelime araştırma konularında için bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Yeni bir abonelik satın alabilir miyim? Hayır, Alexa.com 8 Aralık 2021’de yeni abonelikler sunmayı bıraktı. Mevcut abonelikleri olan müşteriler, 1 Mayıs 2022’ye kadar aboneliklerine erişmeye devam edecek.

Sizlere müşteri olarak hizmet vermekten gurur duyduk.
Kullanıcılarımıza İçtenlikle teşekkür ederiz
Alexa.com Ekibi

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir