Facebook ve Twitter’a Erişim Oldukça Yavaş Çözümü

Sosyal Medya Erdinç Koç 1.516 Görüntüleme

Bildiğiniz gibi (keşke bilmeseydik) dün Ankara Tren Garı önünde yaşanan en kanlı terör saldırısıyla yüreğümiz yandı. Genci yaşlısı demeden iki adet canlı bombanın infilak etmesi sonucunda 100’e yakın can kaybı ve çok daha fazla yaralıların olduğu bu ortamda kısa bir süre yayın sasağı da getirilince tüm dünyanın olaylardan ve gelişmelerden haber alabileceği tek ortam internet haline gelmişti.

Böyle olunca herkes Twitter ve Facebook başta olmak üzere tüm sosyal medyayı tarayarak merak ettiği soruların cevabını ve belki de yakınları ile ilgili bilgilere ulaşmak için çabaladı. Tam bu sıralarda ise özellikle Facebook ve Twitter’da başlayan ağırlaşma ve yavaşlama da sinir bozucu haline geldi.

Facebook ve Twitter'a Erişim Oldukça Yavaş  Çözümü

Sizlere ilk olarak engelleme olabileceğini aktarmıştık, sonradan ise engel değil sunucu kaynaklı yavaşlamalar olduğu belirtilmişti. Ancak durumun herhangi bir sorun ya da aşırı yüklenme gibi bir durum olmadığı, sadece bant genişliğini azaltma olduğu ortaya çıktı. Yani artık BTK mı yoksa direkt olarak TTNET tarafından mı yapılıyor bilemiyoruz ama engel koymak yerine yavaşlatmak daha sinir bozucu hale geliyor.

Facebook ve Twitter'a Erişim Oldukça Yavaş  Çözümü

“Bunun bir çözümü yok mu?” diye soranlar için ise tabiki de var. VPN uygulamaları dediğimiz ve en meşhur örneği ZenMate olan bir programı indirip kurulumunu yaptıktan sonra aktif ederek tekrar bu sosyal medyalara hızlıca erişim sağlayabilirsiniz. (Aslında bu tarz uygulamalar size bağlantı sağlarken hızı yavaşlatır. Ancak bizim bant genişliği nasıl azaltılmışsa ZenMate çok daha hızlı)

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir