iOS 13 Sürümlerinde Jailbreak Artık Mümkün

Apple Erdinç Koç 1.790 Görüntüleme

iOS 12.1.3 ve 12.2 Sürümlerine kadar Unc0ver ile jailbreak yapılabiliyordu ancak 12.3 ve 13.2.2 sürümlerine jailbreak yapılamıyordu 12.3 ve yeni cihaz alanlar telefonlarına jailbreak yapmak istediklerinde ne yazıkki yapamıyordu Chimera ve Unc0ver tarafından bulunan exploitler 12.3 ve 13 sürümlerinden tamamiyle kaldırılmıştı ve jailbreak yapmak mümkün olmuyordu ki 10 kasımda checkra1n tarafından checkra1n beta 0.9 ile yapılması artık mümkün ios 13 ve üzeri sürümlerde jailbreak şuanlık windows ve iphone üzerinden mümkün değil mac osx bilgisayarınızla checkra1n beta 0.9 yazılımını indirip telefonunuzu dfu moda aldıktan sonra 1 tıkla rahatlıkla jailbreak yapabileceksiniz.

Ancak herkes tarafından kullanılmayan macOS bilgisayarlar kullanıcıları jailbreak yapabilmek için farklı arayışlar içerisinde vmware ile sanal olarak macOs kurup jailbreak denemeleri malesef sonuç vermiyecek. Checkra1n ekibi windows ve diğer platformlar için çalışmalar yaptıklarını ancak bunun hemen gelmeyeceğini açıkladılar. iPhone 5’ten iPhone X kadar şuanda jailbreak yapılabilmektedir.

ios 13 2 jailbreak

Checkra1n Jailbreak Dfu Moda Adımlarını Uygulamasında adım adım göstermektedir.

Start butonuna basarak cihazınızı otomatik olarak Geri Yükleme Modu’na geçirebilirsiniz. Bu moddan sonra ise cihazınızı, ekrandaki görüntülü ve yazılı tuş talimatları aracılığı ile DFU moda sokmanız gerekmekte.

İphone Cihazınızı bilgisayara bağladıktan sonra Start butonunu tuşlayarak cihazınızı otomatik olarak Geri Yükleme Modu’na getirebilirsiniz. Bu moddan sonra ise cihazınızı, ekrandaki görüntülü ve yazılı tuş talimatları aracılığı ile DFU moda almanız gerekmekte.

İphone cihazınızdaki checkra1n uygulamasına tıklayarak Cydia İnstall diyerek kurulumunu yapabilirsiniz.

Pwn20wnd Unc0ver ve Chimera ekibinden ios 13 için bir haber yok ancak daha basit bir arayüz ile ve kolay kurulum ile checkra1n exploitlerini kullanabilir ve yayınlayabilirler.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir