Microsoft Surface Pro 4 de Tanıtıldı!

Teknoloji Erdinç Koç 4.263 Görüntüleme

Microsoft‘un gelişmiş özellikli tabletleri olan ve 2012 yılından bu yana piyasada olan Surface, hem hafif hem de net bir Windows kullanımı sağlamasıyla meşhur. Ülkemizde pek bulunmasa da teknik özellik bakımından hep iyi donanımlar ile tanıtılır.

Bu sefer de Windows 10 Cihazları etkinliğinde yeni nesil Surface Pro 4‘ü tanıtan Microsoft, iPad Pro’ya selam çakacak şekilde büyük ekranlı bir tablet ile karşımıza çıktı. Ancak özellikleri neredeyse bir laptop olacak kadar iyi olan SP 4 gerçekten üst seviye bir tablet kullanımı sağlayacak.

Microsoft Surface Pro 4 de Tanıtıldı!

Surface Pro 4’te biraz önce de üst seviye özellikler bulunacağını söyledik. Bu noktada bilgisayarlara getirilen Intel üretimi 6. nesil Skylake i7 işlemciler ile gelecek olan Surface Pro 4’te bulunan bu işlemci Apple‘ın MacBook Air modellerinden %50 daha hızlı ve çok daha performanslı olacak. Surface Pro 4’te daha dizüstü bilgisayarlarda bile pek görmediğimiz biçimde GDDR5 16 GB RAM ve 1 TB depolama birimine kadar yükseltme imkanı sunmasıyla ön plana çıkıyor. Yani tablet olarak düşünürsek bir canavar diyebiliriz. Ayrıca NVidia GeForce ekran kartı bulunacak cihaz bu kadar detaya rağmen sadece 8.4mm kalınlığında.

5 noktalı çoklu dokunma destekli, %40 daha geniş ve tasarımsal olarak da PC dizaynına sahip klavye ile çıkan cihaz, 12.3 inç PixelSense 267ppi  gibi oldukça büyük bir ekrana sahip olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu ekran 0.4mm inceliğinde ve Gorilla Glass 4 ile korunmakta. Adındaki ekte de olduğu gibi işletim sisteminde de Windows 10 Pro yüklü olarak gelen Surface Pro 4, fotoğraf konusunda ise 8 MP kamera barındırmakta. Ethernet çıkışı, 2 adet 4K görüntü çıkışı sunan Display Port ve USB 3.0 bağlantıları bulunan Surafe Pro 4
 

Ayrıca cihazda parmak izi okuyucusu da bulunuyor, fakat bu sadece Amerika pazarında olacak. (Niyeyse artık) 7 Ekim‘de ön siparişe 26 Ekim de satışa çıkacak olan Surface Pro 4, 899 Dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir