Mobil Uyumlu Site Ve Seo

Seo Erdinç Koç 1.893 Görüntüleme

Bir web sitesi tasarımında “Responsive” işlemi yaygınlaşmadan ve geliştirilmeden önce siteler için özel mobil tasarımlar uygulanır, mobil tasarımla site arayüzü birleştirilerek kullanıcılara farklı bir sayfa yada subdomain üzerinden içerik gösterimi sağlanırdı. Son zamanda yaygınlaşan Responsive yani tüm ekran çözünürlüğüne göre tasarlanan ve otomatik olarak yeniden boyutlanan görseller ve içerikler kullanıcılara daha doğal bir sonuç göstermektedir.
Mobile – Friendly algoritma değişikliğinden en çok etkilenecek siteler arasında malum ki telefondan hiti yüksek olan siteler yer alacaktır. Aynı zamanda e-ticaret ve satış siteleri de sitelerini mobil uyumlu hale getirip bu etiket ve ikonları alırlarsa sitelerine çok daha fazla hit sağlayabilecekler. Google Analytics gibi hesaplardan sitenizin değişikliğine ulaşmanız mümkün. Yaptığınız değişiklik 3 ila 5 gün içerisinde Google tarafından algılanır ve değerlendirilir. Sitenize kod değişikliğinin yansıması ise 1 haftayı bulur. Bu yüzden acele etmeden her küçük değişikliği yerinde inceleyerek eklemeniz siteniz yararına olacaktır.

mobil uyumlu site seo

Mobil üzerinden arama yapan ve her geçen gün sayıları artan kullanıcıların da bir İnternet sitesine girdiğinde zorluk çekmesi, düzensiz yönlendirilmesi yada aradığı şeyleri net olarak bulamaması da bu tür düzenlemelere ve mobil kullanıcılara daha iyi yönlendirme sağlayacak siteleri daha öne çıkarmaya doğru yönlenmiştir.

 

WordPress kullanıcıları için WPTouch Mobile eklentisi işinizi görecektir. Blog olarak yayın yapan bir web siteniz veya kurumsal içeriği olan websiteleri bu eklentiyle anında çözüm alacaklardır. PRO sürümünde ise çok daha farklı tasarımlar ve şablonlar mevcuttur.
Başka bir alternatif olarak DUDA MOBILE kullanabilirsiniz. Dudamobile.com adresine giriş yaparak sitenizin mobil içeriğini oluşturmanız mümkün. Bu oluşturulan mobil tasarım, bütün cihazlarda otomatik olarak mobil uyumlu olarak çalışacaktır. Bazı sitelerde indexlenmede sorun çıkarabildiği için çok sayfalı sitelerde bu siteyi fazla önermemekteyiz. Daha çok kurumsal ve 50 sayfa altı sitelerde kullanım açısından bir problem teşkil etmemektedir.

 

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir