Olympos Aktiviteleri

Tanıtım Erdinç Koç 2.230 Görüntüleme

Olympos denilince akla ilk olarak doğal güzellikler gelmektedir. Doğanın, tarihin, kültürün buluştuğu bu antik kentte, mutluluk, huzur, eğlence ve macera tatilcileri beklemektedir. Hem doğanın tadını çıkarmak hem de doyumsuz etkinliklerle hayatı yeniden keşfetmek mümkündür. Arkadaşlarıyla ya da sevdiğiyle alternatif bir tatil isteyenler için uygun olan Olimpos’ta macera ve heyecan dolu doğa sporları ve romantizmin doruklarında keyifli saatler geçirilebilmektedir.

Romantizm Tutkunları

Balayı için Olympos’u seçenler, bir ömür hafızalarında kalacak eşsiz saatler, günler yaşayacaklardır. Özellikle antik kentin doğal dokusuyla birebir uyum içinde taş ve ahşabın birleşimiyle inşa edilmiş köy evlerinde baş başa olmak tarifsiz anılar yaşatacaktır. Sabahları kuş sesleri ve portakal ağaçlarının mis gibi kokusuyla uyanıp sevdiğiyle güne merhaba demenin keyfi anlatılmaz yaşanır. Sıcak ve samimi aile ortamının hüküm sürdüğü ortamda enfes tatların birleştiği açık büfe kahvaltı ve akşam yemeklerinde romantizmi yaşamak işten değil. Akşamları havuz başında ya da terasta canlı müzik eşliğinde ev yapımı şaraplar içmek, şarkı söyleyip dans etmenin tadı nasıl anlatılabilir ki?

Olympos Macera ve Eğlence Arayan Gençler

Gençlerin bitmeyen enerjilerini macera yolunda harcayabilecekleri sayısız etkinlik alternatifi sunan Olympos, doğa sporları için en uygun tatil mekanlarından birisidir. Sit alanı olan bu eşsiz antik kentin doğal dokusu korunduğundan, gençler arkadaş gruplarıyla birlikte pek çok doğa sporuna katılabilirler. Trekking, rafting, kaya tırmanışı, bisiklet, atv, safari turları ile herkese hitap edebilecek bir etkinlik seçebilmek mümkündür. Tüm doğa sporları etkinlikleri için yardımcı olabilecek acenteler ve alanında uzman rehberler mevcuttur. Profesyonel olarak bu sporlarla ilgilenen ve gerekli ekipmanlara sahip olanların kendi gruplarıyla yapabilecekleri sporlar için de uygun ortam bulunmaktadır.

Olimpos’ta Kanyon Gezisi

Yöresel lezzetlerle donatılmış sabah kahvaltısından hemen sonra, tur rehberi eşliğinde çıkılan kanyon gezileri, kısa bir araç yolculuğundan sonra başlamaktadır. Can yelekleri giyilir, macera ve adrenalin için herkes hazırdır. Buz gibi sularda, kayaların arasında kah yüzerek kah rehberin izinden basamaklara çıkarak, şelalelerle coşarak yaklaşık 3 saatte kanyonun sonuna ulaşılır. Asıl eğlence dönüşte; kayalardan kayarak, şelalelerden atlayarak adrenalin duygusunun doruklarında bir kanyon turu sona ermektedir.

Olympos Kaya Tırmanışları

Kaya tırmanışı meraklılarının buluşma noktası olan Olympos’a gelip de bu heyecanı yaşamadan dönmek olmaz. Kolaydan zora doğru giden pek çok parkur alternatifi bulunan, bir çok farklı kaya çeşidine ev sahipliği yapan antik kent bu spor için en ideal yerlerden birisidir. Olympos’ta kaya tırmanışı için kolay ve zor rotalar birlikte olduğundan, pozitif eğimli rotalardan ileri seviyede negatif rotalara uzanış serüveni tırmanış meraklılarını cezp etmektedir.

Olympos’ta Rafting

Adrenalin tutkunu olan, yüzme bilen, sağlık sorunu olmayan kişiler için ideal olan rafting Olympos’ta bir başka zevklidir. Rehberler eşliğinde Köprülü Kanyon rafting turlarına katılıp heyecanı dorukta yaşamak hiç de zor değil. Bir takım sporu olan rafting için tüm ekipmanların sağlandığı acenteler bulunmakla beraber, sporcuların güvenlik önlemleri de en üst seviyede tutulmaktadır.

Kaynak:  http://www.koyevi.com

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir