Resimlerinizin lisans bilgilerini Google Görseller’de görünür hale getirin

Genel Erdinç Koç 1.332 Görüntüleme

Google görsel arama sonuçları için Son birkaç yıldır, Google Görseller aracılığıyla bulunan içerik için lisanslama gereksinimleri konusunda farkındalık yaratmak için resim lisanslama endüstrisiyle işbirliği yaptı. 2018’de IPTC Görüntü Hakları meta verilerini desteklemeye başladı; Şubat 2020 yılında açıklama yaparak Lisanslanabilir görüntüler için schema.org ve IPTC üzerinden yeni bir meta verisi yayınladı. Bugün, Google Görseller’de görseller için lisans bilgilerini vurgulayacak ve kullanıcıların görselleri sorumlu bir şekilde nasıl kullanacaklarını anlamalarını kolaylaştıracak yeni özellikler sunmaya başdı.

Bu ne?
Lisans bilgileri içeren resimler, sonuçlar sayfasında “Lisans Verilebilir” rozeti ile etiketlenecektir. Bir kullanıcı resim görüntüleyiciyi açtığında (bir resim seçtiğinde görünen pencere), içerik sahibi veya lisans veren tarafından sağlanan lisans ayrıntılarına ve / veya şartlar sayfasına bir bağlantı göstereceğiz. Varsa, kullanıcıları içerik sahibinden veya lisans verenden kullanıcının görseli alabileceği bir sayfaya yönlendiren ek bir bağlantı da göstereceğiz.

google gorseller lisans ayrintisi guncellemesi
Resimlerinizin lisans bilgilerini Google Görseller'de görünür hale getirin 3

Sol: Lisanslanabilir rozetinin bulunduğu görseller sonuç sayfası
Sağda: Lisanslanabilir görüntüyü gösteren, yeni alanlarla birlikte Görsel Görüntüleyici Görseli al ve Lisans ayrıntıları
Ayrıca, lisans meta verileriyle görselleri bulmayı da kolaylaştırıyoruz. Google Görseller’deki kullanım hakları açılır menüsünü, Creative Commons lisanslarının yanı sıra ticari veya diğer lisanslara sahip olanlar için filtrelemeyi desteklemek üzere geliştirdik.

Yukarıdaki gibi bundan sonra görsel sahibi ve lisans sahibi siz iseniz google tarafından rozetlendirilir ve şikayetleriniz doğrultusunda görsellerde sizin resimlerinizi kullanana başka web site sahiplerini şikayet spam bildirisinde bulunabilirsiniz.
Kaynak : https://webmasters.googleblog.com/

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir