Samsung’tan motorsiklet kullanıcılarına şahane bir teknoloji

Teknoloji Erdinç Koç 4.863 Görüntüleme

Araç kullanırken aynı zamanda telefonla haşır neşir olmak bildiğiniz gibi yasak ve oldukça tehlikeli bir durum. otomobil üreticileri bu konuda araç konsollarına çeşitli çözümler getirmiş olsa da aynı şeyi motosiklet kullanıcılarında şimdiye kadar görmemiştik. İşte Samsung ve Yamaha firması kafa kafaya vererek bu konuda oldukça basit ve kullanışlı bir işe imza atmaya hazırlanıyorlar.

Akıllı rüzgarlık (Smart windshiled) adı verilen bu sistem sayesinde önemli olan birçok uygulamaya telefon kullanmadan ulaşabilmek mümkün olacak. Kendi uygulaması ve Bluetooth teknolojisi sayesinde telefonunuzla bağlayabileceğiniz bu akıllı rüzgarlık navigasyon ve hız gibi bilgileri kendi özel ekranına yansıtabiliyor. Bunun dışında arayan kişileri direk olarak ekranda görebiliyor ve beklediğiniz ya da cevaplamak istediğiniz bir arama ise kenara çekip konuşmanızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Tabi tek bir dokunuş ile karşı tarafa otomatik mesaj gönderme seçeneğiniz de var.

Bunun dışında mail, mesaj gibi uygulama bildirimlerini de gösterebilen bu akıllı ekranın motosiklet kullanıcılarının işini bir hayli kolaylaştıracağını söyleyebiliriz. Henüz konsept aşamasında olan bu uygulama ile özellikle doğu ülkelerindeki motosiklet kullanımı ve kazalari, iki firmayı bir araya getirmişe benziyor.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir