WordPress Admin Panel Güvenliği!

Güvenlik Erdinç Koç 3.824 Görüntüleme

WordPress için hazırlanmış olan Limit Login Attempts eklentisi panel güvenliğiniz için yararlı bir eklenti.Admin paneline yapılan brute force şifre deneme sayısını sınırlandırıyor ve dilerseniz belirli bir süre boyunca giriş yapılmasını engelliyebiliyorsuz.Bu sayede siteniz için yapılan brute force, hack vb. admin panel girişine sınır getirmiş oluyorsunuz.Eklentinin diğer bir  güzelliği de panelinin Türkçe dil desteğide olması. Eklentiyi Burdan indirebilirsiniz.

Diğer bir güvenlik eklentisi olan iThemes Security eski adıyla Better Wp Security wordpress siteniz için güncel açıkları düzeltmenize sitenizi hacklemeye çalışan kişinin ip adresini ülkeleri yasaklayabilirsiniz.Güçlü parolalar uygulanması, admin ve üyelerin daha güçlü parola seçmesini sağlar.WordPress sürüm bilgilerinin gizler.Yöneticiler dışındakilere mevcut güncellemeleri gösterme.Admin adlı kullanıcıyı kaldırır.Manuel olarak admin Id 1 olan kullanıcı tablo değerini değişir  ..WordPress database’nin başlangıç ön ekinin değiştirilmesini sağlar.Yedeginizin belli zamanlarda alınmasını ayarlar.WordPress düzenli olarak günceller. HackRepair.com ‘ın kara listeye almış olduğu bot’ları engeller.Login’de gereğinden fala giriş denemesi yapılırsa bir süreliğine engeller.WordPress login adresini gizlemek.Htaccess dosyasını güvenli hale getirir.Aktif güvenlik açıkları için sitenizi tarayan saldırganları engeler.Sizden sonra değiştirilmiş dosyaları algılar.yüklenen dosyaların adlarını 255 karakterden fazla ise kabul etmez.URL kabul edilir.Görünüm panelinde bulunan bulunan düzenleyiciyi kapatır. Better Wp Security , wp-config.php ve. Htaccess içine yazmak için izin veririlir.wp-config.php ve. htacess dosyalarına yazma izinlerini kaldırırEklentiler ve temaların sürüm bilgisini saklar.Sitenizin wp-content dizini yeniden adlandırır Sitenizde loginler için SSL kullanın. Yaklaşık olarak açıklamaları böyle.

Ayrıca sitenizde sizden habersiz kod eklemiş php dosyalarınızı sizlere bildiren eklenti tüm güvenlik açıklarınızı sizlere bildirir,ve size neyi ne şekilde ayarlamanızı en güvenilir şekilde sizlere sunar. İThemes Security Better Wp Security Eklentisi İndir.

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

“WordPress Admin Panel Güvenliği!” üzerine 1 yorum

  1. Avatar of Mert Atakan Cenikut Mert Atakan Cenikut dedi ki:

    Admin paneli gerçekten çok önemli, .htacces ilede şifreleyebilirler veyatta ip giriş izni verebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir