WordPress WooCommerce Çoklu Para Birimi Eklentisi

Wordpress Uzmanı Erdinç Koç 696 Görüntüleme

WordPress alt yapısını kullanarak WooCommerce e-ticaret sitesi kullanıcıları fazlasıyla mevcut WooCommerce her ne kadar kullanışı tema bulmak kolay olsada bazı fonksiyon özelliklerde yetersiz kalabiliyor. Woocommerce wordpress web sitelerinde satışa konulan ürünlerde fiyat güncellemek bir hayli zordur helede dolar, euro bazında satış yapıyorsanız ve değişen kurdan dolayı zararına satışın önüne geçebilmek için her gün yada her saat kurdan dolayı manuel olarak fiyatları güncellemek zorunda kalıyoruz.

WordPress web tasarımı yaptırdığınız kişilere her defasında fiyatları güncelleme düzenleme yaptırmak durumunda kalmak zorunda kalabilirsiniz, Bunun önüne geçebilmek adına sizlere bir fiyatlarınızı otomatik güncelleyecek bir eklentiden bahsetmek istiyorum bu eklenti sayesinde çoklu para birimi ile satış yapabilir farklı ülkelerden satış yapıldığında otomatik o ülkenin para birimine göre otomatik belirleme eklenti ile döviz kurlarını otomatik olarak güncelleme yapabilir otomatik güncelleme ile eklenti panelinden belirleleyeceğiniz borsa apisi ile kurun anlık değişim zamanını ayarlayabilirsiniz, Her 5 dakikada bir , 30 dakikada bir, 1 saat, 6 saatte bir, 1 gün, 2 gün, 3 gün, 1 hafta, 1 ayda bir olarak ayarlama yapabilirsiniz.

Döviz kuru güncelleme sonrası döviz kuru e-posta gönderimi : Eklenti, döviz kurunu her güncellediğinde bir bildirim e-postası gönderir. Dilerseniz eklenti ayarlarından, döviz kurunu manuel olarak ayarlamanıza da izin verir.

Döviz kurunu güncelleme sunucusu: Döviz kurunu Google Finans, Yahoo Finans’tan güncellemeyi seçebilirsiniz. Gelecekte daha fazla döviz kuru sunucusu eklenecektir dilerseniz eklentiyi düzenleyerek farklı borsalardan kur güncellemelerini alabilirsiniz.

  • Ülkeye göre para birimi: Hangi ülkeden müşterilere hangi para biriminin gösterileceğini seçebilirsiniz.
  • Yaklaşık Fiyat: Bu özellik ile fiyatlar varsayılan para biriminde görüntülenecektir. Ancak bunun altında, müşterinin yerel para biriminde görüntülenen yaklaşık fiyatlar olacaktır. Müşterilerin ürünlerin ne kadar pahalı/ucuz olduğunu bilmelerine yardımcı olun.
  • Polylang dilinde para birimi tabanını otomatik seç: Eklenti, fiyatları site dilinize göre görüntülemek için bir para birimi seçecektir. Örneğin, sitenizde İngilizce ve İspanyolca olmak üzere 2 dil var, fiyatları İngilizce sitede GBP, İspanyolca sitede EUR olarak görüntülemeyi seçebilirsiniz.
  • WPML dilinde para birimi tabanını otomatik seç: Polylang’a benzer, ancak fiyatlar WPML’nin diline göre seçilecektir.

Eklenti panelinde, döviz değişim widget’larını, döviz kurlarını görüntülemek için size kısa kodlar sağlamaktadır.

woocommerce coklu para birimi
Wordpress WooCommerce Çoklu Para Birimi Eklentisi 3

Ek para birimlerini göstermek için kısa kodlar

WooCommerce Çoklu Para Birimi eklentisinin kısa kodlarını ve ayarları hakkında bilgiyi eklentinin içerisinde bulunan dökümanlar kısmında bulabilirsiniz.

[woo_multi_currency]
[woo_multi_currency_plain_horizontal]
[woo_multi_currency_plain_vertical]
[woo_multi_currency_layout3]
[woo_multi_currency_layout4]
[woo_multi_currency_layout5]
[woo_multi_currency_layout6]
[woo_multi_currency_layout7]
[woo_multi_currency_layout8]
[woo_multi_currency_layout9]
[woo_multi_currency_layout10]
[woo_multi_currency_rates currencies=”GBP,EUR”]
[woo_multi_currency_exchange price=”100″ currency=”EUR”]
[woo_multi_currency_layout5 flag_size=’0.5′ symbol=’true’]

WooCommerce Çoklu Para Birimi Anlık kur değiştirme eklentisi

WordPress koşul belirtme, WooCommerce koşul etiketlerini kullanarak para birimlerinin görüneceği sayfayı seçenekleri.

Widget başlığını özelleştirebilirsiniz ve widget stilleri seçilebilir.

Ülkelere göre özel bayrak seçimi ; Bazı ülkeler aynı bayrağı kullanır, bu seçenek ile ülkeyi para birimine göre ülke bayrağı olarak görüntülemenize yardımcı olur.

  • Özel CSS: Eklenti içersindeki seçenekler yeterli değil ise widgetınıza ve para birimi çubuğunuzu tasarlamak ve kendi css’nizi ekleyebilirsiniz.
  • Para birimleri tek bir para birimi olarak görünür ve müşteriler mouse ile üzerine geldiklerinde tam olarak görüntülenir.

WordPress WooCommerce Çoklu para birimi ve Anlık Kur güncelleme eklentisi indir

Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir