WordPress Faydalı 5 Seo Eklentisi

Seo Erdinç Koç 6.039 Görüntüleme
WordPress İşe Yarar 5 SEO Eklentisi Merhaba, geçen yazımızda sosyal imleme konusuna değinmiştik. Bu yazımızda wordpress siteniz için işe yarar, yani seo konusunda etkili seo eklentilerinden söz edeceğiz. Sizin için Seo Sihirbazı olarak yaptığımız araştırmalar sonucu işe yarar seo eklentilerinden 5 tanesini seçtik. Bunlardan birini seçerek ve ya tümünü sitenize kurabilir zaten alt yapısı seo konusunda sağlam olan wordpress seo’yu daha da güçlendirebilirsiniz.
Sizler için seçtiğimiz 5 Seo Eklentisi;

1. All in One Seo Pack

WordPress sitelerde seo için en çok kullanılan eklentilerden birisidir. Bu eklenti ile sitenizde gözle görülür ve işe yarar bir seo düzenlemesi yapabileceksiniz. Çok kullanılmasının en büyük sebeplerinden biriside kullanımı basit ve arama motorları üzerinde etkili olmasıdır diye biliriz. Eklentiyi buradan indirin ve kurun. Eklentiyi aktif ettikten sonra yeni yazı eklerken ve yeni sayfa eklerken, sayfanın en altında All in one SEO Pack eklentisini göreceksiniz. Kullanımına kısa bir değinirsek; bildiğiniz gibi Title: başlık kısmı burada yazınıza seo uyumlu bir başlık seçiyor ve yazıyorsunuz arama motorları yazınızı o başlığı baz alarak indexleyecektir. Description: Bu bölüme arama sonuçlarında başlığın altında yer alacak kısa açıklamanızı yazın. Örneğin yazdığınız yazı ne ile alakalı ise onu anlatan çok kısa bir özet Keywords: Bu kısıma anahtar kelimelerinizi yazın. Bu yazınızla alakalı ve uyumlu olmalı 5 etiket yeterli olacaktır.

2. SEO Smart Links

Oldukça etkili bir eklentide SEO Smart Link, sitenize yazdığınız yazılarda önceden belirlediğiniz anahtar kelimeleri linkleyerek site içi backlink sağlar bu da Google üzerinde iyi bir seviyeye gelmenizi sağlar. İyi bir optimizasyon ve site içi linkleme seo için herşey demektir. Eklentiyi şuradan indirin. Eklentinin ayarlarına kısaca göz atacak olursak; internal links: Buradan sayfa içi linklerin ne şekilde oluşmasını istiyorsanız bunu buradan belirleyebilrsiniz. Excluding: Hangi etiketlerin linkleme dışı tutulacağını buradan belirleyebilirsiniz. Target: Bu bölümde ise hangi alanlarda linklemelerin yapılacağını belirleyebilirsiniz. En etkili linkleme yazılar ve sayfalar seçeneği.

3. Google XML Sitemaps

Bir çeşit site haritası oluşturma eklentisidir. Bu eklenti sayesinde site haritanız otomatik ayarlanır ve arama motorları tarafından indexlemeniz daha kolay hale gelir. Ayarlar oldukça basittir ve Türkçe dil desteği de vardır. Şuradan indirin ve kurun.

4. SEO Friendly Images

Bu eklenti sitenize eklediğiniz resimleri ölçeklendirerek sitenizin hızlanmasını ve seo açısından iyi bir noktaya gelmesini sağlar. başlık ve alt etiketleri eklemeyi unuttu iseniz bu eklenti sizin için halledecektir. Tüm seo kullanıcıları bilir ki resimlerin optimizasyonu seo için oldukça önemlidir. Bu eklentiyi şuradan indirip kurabilirsiniz.

5. Pingback Doktoru

Bu eklenti yazdığınız yazıları yayınladığınız anda arama motorlarına pingleyerek haberdar eder. Bu eklentinin faydaları arma motorlarında sıralamalarınıza katkı sağlayarak iyi bir konuma gelmenizi sağlar. Şuradan bunu da indirin. Yukarıda size tanıttığımız ve kullanımından bahsettiğimiz eklentileri kurarak tam bir optimizasyon yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra tek tek kurulum yaparak ta kullanabilirsiniz. WordPress seo eklentileri yazımız burada bitti. İlerleyen zamanlarda güzel seo eklentilerinden sizlere bahsedeceğiz. Unutmadan sürekli yedek alarak sitenizin bir çökme durumunda tüm verilerinizi korumaya almış olursunuz. Bu özellik için yapılmış eklentilere internetten ulaşabilirsiniz. Bu durumu önemseyin hosting ne kadar iyi olsa da her an bir hata olabilir. Bu uyarının ardından okuduğunuz ve vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Sonra ki yazımda sizlere imleme sitelerinden bahsedeceğim ve yerli 5 imleme sitesinin de tanıtımını yapacağım. Sonraki yazıya kadar kendinize çok iyi bakın. İyi çalışmalar. Mutlu Günler (:
Bu gönderiye oy ver

Sosyal Ağlarda Paylaş

“WordPress Faydalı 5 Seo Eklentisi” üzerine 2 yorum

  1. Avatar of mute mute dedi ki:

    hocam 2. eklentiyi bir zamanlar kurdum siteme ama googlenin dibine kadar gittim geri geldim 😀 bence kullanılması yarardan çok zarar getirir. el ile site içi linkleme yapılmasını tavsiye ederim

    1. Avatar of Erdinç Erdinç dedi ki:

      Aşırı Kullanmak elbette zarar verecektir. Spam Yaparsan Google bunun elbette farkında varacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir