WordPress Site Hızlandırma

Wordpress Uzmanı Erdinç Koç 403 Görüntüleme

WordPress site hızlandırma ile alakalı bilgi almak için sitemizi takip edebilirsiniz. Sitemizde yer alan bilgiler sizlere WordPress anlamında önemli bilgiler sunar. İlk adımda Neden WordPress hızını arttırmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Hosting anlamında yaşanan sorunlar, Google sıralamasını etkiler. Aşırı yüklenme ve kayna tüketimine ek sayfaların yavaş açılması gibi sorunlar vardır.

Buradan yola çıkacak olursak yapılan tüm çalışmalarda ana hedef arama motorlarında yüksek sıralarda çıkmaktır. Google ve yandex gibi arama motorları, hızlı açılan sayfaları, arama sonuçlarında ilk sayfada gösterir. Bu nedenle SERP, arama motoru sonuç sayfasında ilk sıralarda yer almak için kesinlikle wordpress site hızlandırma çalışması yapmanız gerekir.

Araştırmalara göre 2 saniyeden fazla sayfa yüklemesi sürüyorsa, ziyaretçiler sayfaya olan ilgilerini kaybetmeye başlar. Sonrasında da sayfayı da kapatırlar. Google Analytics verilerinde yüksek bounca rate oranı varsa, sitenizde doğru olmayan şeylerin olduğunu kabul etmeniz ve buna göre bir arayış içine girmeniz gerekir.

WordPress site hızı ölçme

WordPress site hızı ölçme işlemlerinde de bazı noktalarda dikkatli olmak gerekir. en başta sitenin şu anki hızını ölçmeden önce elde edeceğiniz veriler için bazı noktalarda belirtmek gerekir. Sayfa nazında sayfanın boyu, cache eklentisi kurulu mu, kaç istek ile sayfanız yükleniyor ve kullanılan hostingin uyumlu olup olmadığı son derece önemlidir.

WordPress site hızını ölçmek için tercih edebileceğiniz 4 farklı test aracı vardır. Google PageSpeed insigt, gimetix, webpagetest.org, pingdom tools bunlardır.

WordPress site hızlandırma nasıl yapılır?

WordPress site hızlandırma nasıl yapılır sorusu, birkaç basit eklenti kurulumu ve ayarlaması ile olmaz. Son derece detaylı bir rehber üzerinden değerlendirme yapmak gerekir. bu da ancak ihtiyacı belirlemek ile direkt alakalıdır.

En önemli noktanın uygun hosting seçimi olduğunu söylemek gerekir. örnek olarak siteniz e ticaret sitesi olmasının yanında ürün barındırıyorsa, paylaşımlı hosting seçmek sağlıklı olmaz. Yine aynı zamanda düzenli içerik yayınlanan bir siteniz varsam ve yüksek bir trafiğe ulaşmayı başardıysanız gerçek bir hosting seçmeniz son derece önemlidir.

5/5 - (1 vote)

Sosyal Ağlarda Paylaş

“WordPress Site Hızlandırma” üzerine 2 yorum

  1. Avatar of Melih Pancar Melih Pancar dedi ki:

    Cdn ücretli ve ücretsiz programlar öneriniz var mıdır hocam?

    1. Avatar of Erdinç Koç Erdinç Koç dedi ki:

      Merhaba litespeed cdn ve önbellekleme olarak piyasadaki en iyisi benim diyen tüm eklentilerden iyi diyebilirim ayrıca quic cdn ücretsiz cdn hizmeti ile çok büyük işler yapıyor. Sitenize göre uyarlayıp arkanıza yaslanıp keyfinize bakmak kalıyor geriye 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir